Souzafoon Het repertoir       Trombone


Simpelfonie is een orkest waarvan de stijl van repertoire zich niet gemakkelijk in één woord laat samenvatten. Deze band (lees: feestorkest) speelt net zo graag een meedeiner als een lekkere wals en zelfs een goed stukje oude stijl jazz wordt niet uit de weg gegaan. Verder speelt Simpelfonie ook nummers waarbij het vocale gedeelte erg belangrijk is.

Trompet

Zo speelt Simpelfonie dan ook enige onvervalste smartlappen met zang van verschillende muzikanten. U merkt wel, een zeer uiteenlopend repertoire wat zich niet makkelijk in één woord laat vangen. Als we dan toch een poging moeten wagen, zou je kunnen stellen als simpele omschrijving: amusementsgericht.

Het is dan ook zo, dat Simpelfonie in principe altijd probeert het publiek bij de optredens te betrekken. Vaak ontstaat daaruit een leuke wisselwerking tussen orkest en publiek. Niet zelden worden de optredens op een humoristische wijze aan elkaar gepraat en van commentaar voorzien door een lid van de kapel zelf.

Klarinet

Doordat Simpelfonie bestaat uit geroutineerde muzikanten (bijna elke muzikant speelt naast Simpelfonie ook nog in diverse andere orkesten), is het mogelijk dat sommige nieuwe nummers "op straat" ontstaan.

Enkele van deze nummers zijn terug te vinden op de CD's. Als u de Simpelfonie nummers van de 1e CD beluistert krijgt u een idee van het veelzijdige karakter van deze kapel. Eens te meer, omdat deze CD live is ingespeeld en dus niet in de studio in elkaar is "gefutseld".

Saxofoon